ESTI KONCERTEK

2018. június 30. szombat

18:45 Katonatelepi Sportegyesület ugrókötél csoportja

Varga Máté Európa-bajnok ugróköteles vezeti a csoport munkáját.

"Anya fitt lesz" bemutató

Anya fitt lesz bemutatónkon rövid ízelítőt láthatnak a Maminbaba-Hordozós Latin Fitnesz és az Anyafitnesz mozgásformák kínálatából. Foglalkozásaink gyermek- és szoptatás barátak, ritmusos zenékre jól átmozgatunk minden izomcsoportot. Gondosan ügyelünk a kritikus testrészek várandóság utáni megfelelő gyakorlatok végzésére. Támogatjuk az édesanyákat az egészséges táplálkozás terén is.

19:30 Légy jó mindhalálig!

A keceli Musical Stúdió 2008. március 7-én a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház kezdeményezésére indult el Illésné Márin Éva tanárnő vezetésével, általános és középiskolás gyerekek részére, akik szeretnek énekelni és táncolni valamint megmutatkozni színpadon. A Városi Könyvtár és Művelődési Házban heti rendszerességgel zajló próbák lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára a szabadidő hasznos eltöltésére, önmegvalósításra, személyiségfejlesztésre. Fontos színtere e közösség a tehetséggondozásnak is. 5-6 fős indulólétszám mára megnégyszereződött. A stúdiós gyerekek színvonalas műsorokkal lepik meg a közönséget. A dzsungel könyve, Valahol Európában, Padlás, Légy jó mindhalálig című musicaleket nagy sikerrel mutatták be Kecel mellett Bács-Kiskun megye több településén is. Ebben az évben ünnepelték 10. jubileumi évüket a Légy jó mindhalálig c. musicallel, amit a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban mutatták be.

Szereposztás

2018. július 1. vasárnap

Megnyitó ünnepség

A 15. Csiperó Fesztivál nyitóünnepségének programja itt található.

2018. július 2. hétfő

20:00 Az Hufbau-Akker építőpont bemutatja: Kelemen Kabátban

A Kelemen Kabátban 2011-ben debütált az időközben kultikus pophimnusszá vált ’’Nyári Dallam’’ című eurodance dalukkal. 2014-ben megjelent második lemezükön megírták az utóbbi évek egyik legnagyobb slágerét ’’Maradjatok Gyerekek” címmel, ami a nagylemez címadó dala is egyben. A zenekar sikerének titka a humoros, karakteres dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik. 2013-ban határozott úgy a három alaptag (Horváth Boldizsár, Horváth Gáspár, Pápay Mihály), hogy csak élő koncerteket adnak zenekari felállásban. A zenekar mára hazánk egyik meghatározó pop-rock zenekarává nőte ki magát. Számtalan jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött. A Kelemen Kabátban az elmúlt két évben állandó szereplőjévé vált a legnagyobb hazai fesztiváloknak (Sziget, VOLT, STRAND, EFOTT, SZIN, Campus, FEZEN). A zenekar és dalai rendszeresen felbukkannak a legnagyobb televíziós szórakoztató műsorokban (X-Faktor, Sztárban Sztár, Star Academy), valamint a rádiók játszási listáin is.

Tagok:

Szerecsenkirály - szerző, ének, repp

M-Papa - szerző, repp

JumoDaddy - szerző, zenei producer

Kiszin Miklós - basszusgitár

Gajdacsi Gábor - gitár

Nagy Róbert - billentyű

Szabó Tamás - dob

2018. július 3. kedd

20:00 Punnany Massif koncert

A zenekar tagjai

Felcser "Rendben Man" Máté - zene,szöveg

Farkas "Wolfie" Roland - szöveg

Piszkár "R-NoLD" Bálint - DJ

Bolbach "Deepy" Gábor - billentyű

Iványi "Szevasztok" Szabolcs - gitár, vokál

Heilig Tomi - basszusgitár

Lipics "Prof.Lip." Gergő - hegedűbűvész

Meszes "Meszi" Balázs - ének

Czimerman "Czimi" Csaba - dob

Szekeres "Szeki" Norbert - trombita

2018. július 4. szerda

20:00 Zoord koncert és táncház

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel veszi át a hatalmat a gerincvelő és az izomrostok felett. Nem táncházas zene, annál mélyebb, zsigeribb élmény amit a hegedű és az ének szárnyaló hangja időről-időre felold. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb dorombjátékosa, Szilágyi Áron. A doromb-dob-hegedű trió a 2016-ban megjelent első lemezének anyagát mutatja be. A zenekar 2014-es megalakulása nemcsak a nagy európai fesztiválok világzenei színpadain játszott, hanem Kazahsztánban, a Föld leghidegebb részén, Jakutföldön és Japánban is turnézott. A koncertet követően pedig vendégzenészekkel és tánctanítóval kiegészítve egy fergeteges moldvai táncházat tart a zenekar. Mindenki átélheti a moldvai táncok közösségteremtő erejét.

Tagok:

Almási Krisztián: dob

Drabant Béla: hegedű

Szilágyi Áron: doromb

2018. július 5. csütörtök

19:00 EURÓPA-MIX

19:00 BRAVE KIDS PROJEKT táncbemutatója

Brave Kids projekt a Visegrádi Alap támogatásával

A Brave Kids egy különleges kulturális-oktatási projekt, ahol a különböző országokból érkező gyerekek egymást tanítják, közösen sajátítják el a különböző művészi készségeket. A Visegrádi országokból érkező fiatalok Lengyelországban közösen készültek a kecskeméti projektzáró táncbemutatójukra. Egyesületünket a Szentkirályi Tánccsoport tagjai képviselik.

19:30 Rodostói Művészeti Központ kórusa

20:00 A cataniai Liceo Statale Colonna zenekarának koncertje

20:30 Breaktánc bemutató

21:30 Tűzzsonglőr bemutató

2018. július 6. péntek

20:00 Aurevoir. koncert

2015 márciusában indult útjára a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség. Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje van rájuk. Legvalóbb lényegük azonban éppen az, hogy kategorizálhatatlanok; nem szorítják magukat műfaji határok közé. A zenekar – fiatal volta ellenére – már számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Két év koncertezés után 2017 augusztusában készült el bemutatkozó anyaguk, az ötdalos ethno-beat. A zenekar ugyanebben az évben bekerült a Hangfoglaló Program húsz kiválasztott induló zenekara közé, hat állomásos turnén vett részt a Paddy and the Rats vendégeként; novemberben teltházas koncertet adott az Akvárium Klubban, idén januárban pedig az A38 Hajón. A zenekar június 1-jén jelenteti meg első nagylemezét, a Kikötőt.

2018. július 7. szombat

Záróünnepség

A 15. Csiperó Fesztivál záróünnepségének programja itt található.

21:00 Budapest Bár koncert

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozón a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti András, Szűcs Krisztián és Tania Saedi érkezik. A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A tavalyi Budapest című lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok – ezekből is mutatnak jó néhányat, de válogatnak régi kedvencekből is. A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob) Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti András, Szűcs Krisztián és Tania Saedi

15

Találkozó

43

Ország

15 000

Résztvevő


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0