WEBEUnited projekt

Kövessétek nyomon a Kreatív Európa program által támogatott WEBEUnited projektünket!

Miről szól a WEBEUnited projekt?

"Nyugat-Balkán és Európa egyesül, fiatal művészek zenei együttműködése" kulturális projektünk, melynek rövidítése a WeBEUnited, European Music Festival for Young People (Pelt – Belgium, EMJ), az Európa Jövője Egyesület, az Associazione musicale, Harmonia Gentium (Lecco - Olaszország, GZ) és a Stowarzyszenie Przyjaciol Choru Kameralnego Uniwersytetu im. Adama Mickiewieza (Poznan - Lengyelország, UC) együttműködése, belga partnerünk vezetésével.

Az Európai Bizottság Kreatív Európa Programjának támogatásával megvalósuló WeBEUnited projekt célja, hogy kulturális cserekapcsolatok alakuljanak ki az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó országok és az EU jelenlegi tagállamai között. Ennek érdekében azt kívánjuk elérni, hogy a nyugat-balkáni országok zenéjével megismertessük az EU-t és ők is megismerkedjenek az uniós országok zenei kultúrájával. A résztvevő országok projekt partnerei által kiválasztott zeneszerzői új kórus műveket hoznak létre és mutatnak be. A projektpartnerek mellett montenegrói, szerbiai, macedóniai, albániai, bosznia-hercegovinai, valamint koszovói kórusok és zeneszerzők vesznek részt a projektben.

Az összes bevont országból érkező művet egy fesztiválon nehéz lenne felvonultatni, így hat fesztiválon mutatjuk be a projekt eredményeit 2019 szeptembere és 2021 szeptembere között. A projekt 24 hónapig tart, mely során belga, magyar, olasz és lengyel fesztiválokon mutatkoznak be a projektben résztvevő kórusok.

A projekttel a nyugat-balkáni zenei kultúra terjesztését szeretnénk elősegíteni, a zene és a kultúra eszközeivel kívánjuk elérni azt, hogy a csatlakozásra váró országok megtalálják helyüket az európai kreatív és kulturális szektorban, ezáltal is teljes jogú tagállamokká váljanak. A projekt végére azt várjuk, hogy a csatlakozásra váró országok rendszeres résztvevői legyenek európai fesztiváloknak, bevonva őket az európai közösségbe.

Szerbiai résztvevőink videója:

15

Találkozó

43

Ország

15 000

Résztvevő


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0