2019-es programjaink

Fiatal Önkéntesek

Konferencia az ifjúsági önkéntes munkáról
2019. november 16.

Év végi összegzésre és az ifjúsági önkéntes munka szépségeiről és nehézségeiről szóló konferenciára vártunk mindenkit 2019. november 16-án, szombaton délelőtt 10 órától a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Eü. Szakközépiskolájába. A konferenciával úgy érezzük, hogy elértük célunkat, a szakmai előadások mellett, megoszthattuk egymással, mi minden élmény ért bennünket az idei évben! Egy nagyon kellemes, élménybeszámolókban, információkban gazdag napot tölthettünk együtt. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az eseményen.

Videó-beszámolóinkat megtaláljátok a facebook-on. A programot itt olvashatjátok.

A program az NKA és a GYIA támogatásával valósult meg.

Kodály ÉZI DÖK-nap: városismereti séta

2019. október 24.

2019 októberében a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik évfolyamára járó diákok a DÖK-nap keretében vettek részt a Jáger Erzsébet által kidolgozott, a 2018-as Csiperó óta tovább fejlesztett QR-kódos városismereti sétán. Az ÉZI mintegy 90 tanulója oldotta meg sikeresen a feladatokat, és érezte nagyon jól magát a főtéri sétán.

Csiperó a Civil-Korzón

2019. szeptember 6. Kecskemét Főtere

Ismét részt vettünk a Városi Civil Korzón, amire szeptember 6-án került sor. A vállalkozó kedvű érdeklődők a QR-kódos feladatlapjaink segítségével végig járhatták a főtér nevezetességeit, ezáltal új ismeretekhez jutottak a kiválasztott épületek, emlékművek kapcsán.

Köszönjük a fotót a Hiros.hu-nak.

Csillagszemű Műhelynapok

Mátyusföldön és a Vajdaságban

Az Európa Jövője Egyesület 1993 óta kétévente szervezi meg Kecskeméten a Csillagszemű tábort, a határon túli magyar anyanyelvű óvónők táborát. A táborban az óvónők a kecskeméti óvodapedagógusok segítségével kapnak szakmai módszertani segítséget a gyakorlati óvodai munkájukhoz. Az óvodapedagógiai műhelynapokon is ezt a hagyományt folytatjuk: kecskeméti óvodapedagógusoknak nyílt lehetősége júniusban Mátyusföldre utazni, melynek beszámolóját itt olvashatjátok. A vajdasági programra októberben került sor. A Műhelynapokról készült rövid filmünket örömmel ajánljuk figyelmetekbe.

A Csillagszemű Műhelynapok programunk a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

15

Találkozó

43

Ország

15 000

Résztvevő


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0