Magyarország Öröme

UV színház, újvidéki csoportok bemutatója és helyi termékkóstoló a Csiperó udvarán!

A Csiperó fesztiválon a kezdetektől fogva több határon túli magyar csoport vett részt. Már az első fesztiválra öt csoport érkezett, és az évek során számuk folyamatosan növekedett. 2000-ben így önálló programot hoztunk létre, a „Magyarország Örömé”-t. Ezen a magyar-magyar napon a fiatalok ízelítőt adnak szűkebb tájegységük hagyományaiból, bemutatják népzenéjük, táncaik legszebb elmeit, népviseletüket. A program célja, hogy a Kárpát-medence magyar fiataljai találkozzanak, együtt legyenek és megismerjék egymás hagyományait, így bővítve tudásukat magyarságukkal kapcsolatban.

Az idei évben augusztus utolsó hetére két újvidéki csoport fogadásával sikerül megrendeznünk ezt a magyar identitás mélyítése szempontjából is fontos programot. A csoportok saját produkciói mellett egy közös UV színház bemutatóval is készülnek. Két napos kihívásra vállalkozunk. Az élettelen anyagból, UV-színház technikájával fognak dolgozni Tóth Anita bábszínész és Vass-Eysen Ábel bábos tanító, drámapedagógus vezetésével. Megtapasztalják, hogy a sötét, az árnyék, a fény, a fényben megcsillanó vagy visszatükröződő foltok, hogy tudnak élő figurákká válni? Hogyan lehet néhány karikából, félkörből és mértani alakzatból csigabiga, orrszarvú, bolha, szerelmes herceg és hercegnő? A két nap alatt a bábok megalkotásától eljutnak a közös produkció megalkotásáig, melyet augusztus 27-én, péntek este mutatnak be a közönség előtt.

Az este részletes programja:

Időpont: 2021. augusztus 27., péntek 19:30 óra

Helyszín: Csiperó udvar – Kecskemét, Kápolna u. 24.

Etüdök – az Újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpadának bemutatója

Néptánc bemutató a Tűzrevalók Gyermektáncegyüttes előadásában

A herceg és a hercegnő – UV színház bemutató

Az előadások szünetében helyi termékkóstoló a KAMRA-TÚRA Homokháti Gazdák Egyesülete jóvoltából.

A program INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/dsM17rpTRbynavDbA

További információk facebook oldalunkon.

A program az NKA és a Kreatív Európa támogatásával valósul meg.

15

Találkozó

43

Ország

15 000

Résztvevő


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0