ROMKERTI ESTÉK

A Csiperó alatt a Romkert minden este igazi varázskertté alakul ahol mesés fények ölelésében, akár függőágyakban is részesei lehetünk a nemzetközi programkínálatnak. Minden este tíztől a különleges hangulató helyszín máshol ritkán látható, magas színvonalú kikapcsolódást kínál koncertekkel, kiállítással, utcaszínházzal és filmmel. Az összművészeti programok áthidalják a földrajzi és kulturális távolságokat, hogy Kecskemét legrégebbi templomának romjain szülessen valami új minden este.

A Romkert programjai a Leskowsky Hangszergyűjteménnyel együttműködésben jönnek létre.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Minden este

Fény, tér, kép: Fiatal kecskeméti képzőművészek lampionkiállítása

A kecskeméti kortárs művészek által készített lampionvilág régi bölcsek világszemléletére épül, akik szerint az egész univerzum benne rejlik a legkisebb élőlényben is. A világító rovarok és növények az égbolt csillagait tükrözve tárják fel a természetben megbúvó világegyetemet.

2018. július 2. hétfő

22:00 La Ruta del Trompe Show (Chile)

Élő zenés roadmovie a világ körül a doromb nyomában egy chilei MC és egy DJ bámulatos előadásában. (Angol/spanyol nyelvű program)

A Santiago de Chile városából érkező show egyedülálló szórakozást ígér: Az extravagáns hipszter, Nico Trompe körbeutazta a világot, hogy érdekes helyeken találkozzon olyan emberekkel, akik az egyik legősibb hangszeren, dorombon játszanak. Az utazást 12 klipszerű dokumentumfilmben örökítette meg, ahol az egész narrációt, az összes információt spanyolul rappelve adja elő. A műsort egyébként a legnagyobb országos dél-amerikai csatornák vetítették. Kecskeméten Nico lelép a vászonról és a filmeket élőben adja elő angol felirattal, spanyolul.

2018. július 3. kedd

22:00 Krokodill

Az urbánus latin zene magyarországi, első képviselőinek, az Anselmo Crew-nak volt frontemberei által életre hívott, akusztikus banzáj duó. A nagyvárosi közegbe oltott, Manu Chao által közkedvelté tett katalán rumba, és a dél-amerikai cumbia, most kiegészülve a Zuboly beatboxos, ütőhangszeres tagjával, Szarvas Dáviddal.

MC Guacho: gitár, ének

Sub Anselmo: tangóharmonika, gitár, charango, ének

Szarvas Dávid: beatbox, ütőhangszerek

2018. július 4. szerda

22:00 Tintaló Társulás - Horgászni tilos!

Utcaszínház előadás, mely a Romkert közepén magas világítótoronyból kíméletlenül lecsap minden korosztály rekeszizmára.

A kecskeméti társulat kihagyhatatlan produkciója nyelvi korlátok nélkül.

Itt, a feneketlen óceán és a végtelen szárazföld határán, időtlen idők óta mered az égre egy világítótorony. Lakója, a nyughatatlan szellemhölgy nem szívleli a hívatlan vendéget. Ám főhősünk, a gyanútlan horgász erről mit sem sejt. Lesz is ebből nagy ribillió!

2018. július 5. csütörtök

22:00 Tribecastan (USA)

New York egyik legsokszínűbb, legvibrálóbb városrészéből, Tribecaból érkezik Kecskemétre Jeff Greene és John Kruth zenekara. A Washington Post egyszer azt írta róluk: “A zenekar már egymagában olyan, mint egy nemzetközi jazz- és világzenei fesztivál, ami a Balkán, a Közel-Kelet, India és Latin-Amerika zenei elemeit építi be saját country, funky előadásába.” Jeff és John nemcsak számtalan hangszeren kiváló zenészek, de szerencsére kiváló karakterek, akik veszik magukat halálosan komolyan.

2018. július 6. péntek

22:00 Úzgin Űver - Patak lemezbemutató koncert

A kecskeméti gyökerű zenekar hosszú idő után játszik újból a városban. Rendhagyó koncerten az eredeti 1991-es felállással, Mogyoró Győzővel lépnek fel. Az idén megjelent Patak című lemezük egy berlini kiadó gondozásában jelent meg. A koncerten vendégként fellép Polly Flow is, aki éteri hangjával a Vörös tenger partvidékére repíti a hallgatót.

Az Úzgin Űver esetében a hagyományos folkot éppúgy maguk mögött hagyták, mint a belőle kialakult világzenét – ezzel együtt persze ez a nyugodtan hömpölygő, pszichedelikus, egyszerre gazdagon és mértékkel építkező és hangszerelt folyamatzene számtalan műfajból és metódusból merít, és egy semmi máshoz nem hasonlítható ősi réteggel, valamint szokatlanul bársonyos érzelmi töltettel bír. Az elemeltség és a trendek semmibevétele külön is nagyon vonzóvá teszi, ráadásul a mélységekbe és megpróbáltatásokba való alászállás ilyen míves megszólalással percek alatt a koncentrált figyelem állapotába képes vonni.

Programváltozás joga fenntartva.
15

Találkozó

43

Ország

15 000

Résztvevő


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0