ÉdesVíz fotópályázat

Hőségriadó, aszály, csapadékhiány, klímaválság. A szemünk előtt kiszáradó hatalmas fák, sivatagosodó területek, iszáradt tavak, a talajvíz szintjének drámai csökkenése. Gondolkodjunk együtt felelősen az éltető kincsről, a vízről! Derítsük fel a pazarló helyzeteket városban és vidéken egyaránt, tudatosítsuk a környezetünkben is azokat a praktikákat, amelyekkel megtakarítható az édesvíz.

Nézz utána az alábbi kérdéseknek:

A felvételeiddel illusztrálhatod a fenti kérdéseket, például az aszály által a környezetedben okozott károkat, a vízpazarlást a szomszédban, válságos állapotban lévő, kiszáradt területeket, de bemutathatsz jó példát is, túlélő fákat, okos megoldásokat, nagyszerű kertészeket!

Néhány szóval térj ki a képekhez fűződő gondolataidra, a képeket leíró összefüggésekre is kíváncsiak vagyunk. Legyél Te a legügyesebb helyi „vízügyi tudósító” és dokumentáld a problémát fotóval! Ügyelj arra, hogy a képeidre felesleges dolgok ne kerüljenek, letisztult, érthető vizuális nyelven, de esztétikusan próbáld megfogalmazni a fenti problémakör számodra legérdekesebb részét.

Pályázni lehet 16-30 év közötti fiataloknak maximum 5 db, minimum 2000 x 3000 pixel (min. 6 megapixel) felbontású képpel.

Pályázási feltételek:

A beküldött képeket Fehér Vera a Magyar Fotográfiai Múzeum munkatársa és Temesvári Péter a BÁCSVÍZ Zrt fejlesztési és térinformatikai osztályvezetője bírálják el.

A pályázat nyertesei értékes jutalomban részesülnek.

A beküldött, válogatott képek bemutatójára és a díjátadóra október 20-án 17.30- kor kerül sor.